Nieuwe site

Natuurlijk kunnen we niet verder gaan met deze site. Maar volgend schooljaar beginnen we natuurlijk wel met een nieuwe site. Van de eerste twee jaar een site bijhouden, hebben we veel geleerd. Dingen die beter anders kunnen, anders moeten, opnieuw een plekje moeten krijgen en ga zo maar door.

Eén van de belangrijkste lesen die we hebben geleerd is dat de titel van de site beter iets algemener kan. Nu maken we elk jaar een hele nieuwe site en dat is veel werk en tijd. Daarom gaan we vanaf volgend jaar de naam van de site aanpassen aan een wat meer algemere naam. Dan kunnen we elk jaar gewoon verder werken met de site die we hebben. Dat scheelt veel werk en is ook veel makkelijker. Die site zijn we natuurlijk nu aan het opbouwen. Dus wil je weten hoe het er volgend jaar uit gaat zien, dan kun je vast een kijkje nemen. Er staat nog niet veel op, maar jullie weten uit ervaring dat dit heel snel gaat.

De nieuwe site is: http://klassenwerk.blogse.nl/

Tot daar!

 

Extreme make-over

Wat een idee. De hele klas in een extreme make-over. Juf Jolanda had tegen de kinderen gezegd dat het meer een ideetje zou kunnen zijn voor mij. En zo kwamen de kinderen op woensdag binnen. Juf, juf, bij u mogen we toch wel gek doen? Gaan we make-uppen? Ja, dat mag toch wel van u? Juf Jolanda vindt het goed!

Tja, daar sta je dan. Nou, ja, eh, wil iedereen dat dan? Bijna iedereen wilde wel meedoen, dus ja, dan moet het gebeuren. De meeste kinderen hadden wel iets bij zich. Gekleurde gel, elastiekjes, make-up, lip gloss, een Carmen krulset, een warme borstel en ga zo maar door. Eén voor één veranderden ze in .... tja, hoe noem je dat. Gekleurde, gekrulde en mooie mensen. Terwijl ze dat eigenlijk al zijn. Eigenlijk moet je het niet horen, maar zien. En daarom zijn er een paar foto's gemaakt zodat iedereen kan meegenieten. Kijk maar......

youri, wat ben je een schatje...
de gel hoek
de kap hoek
de krul hoek
lekker tutten
lijdend voorwerp
lip glossen met krullers
catwalk 1 
catwalk 2 
catwalk 4
catwalk 5
catwalk 6
catwalk 7
catwalk 8
catwalk 9
catwalk 10
catwalk 11

 

Een bedankje!

Bedankt!
Alle vaders en moeders die hebben geholpen bij alle activiteiten dit jaar willen we hartelijk bedanken. Zonder jullie hulp had veel niet gekund.
bedankje
We hebben veel hulp gehad: bij het computeren, schoonmaken van de klas, het juffenfeest, het schilderen van het decor, wegbrengen en halen naar Blijdorp en de kunsttuin, boeken van en naar de bibliotheek brengen, bij het scrapbooken voor meester Wim, bij de sportdag, klassenmoeders en ga zo maar door.

Zonder deze hulp was het een stuk minder leuk geweest.

Dus: onze hartelijke dank, namens alle kinderen en juf Jolanda en juf Irene.

nog een paar foto's

Van de moeder van Tim kreeg ik nog een aantal foto's opgestuurd van het korfbaltoernooi. Het heeft even geduurd, maar hier zijn ze:

kb
kb
kb
kb
kb

kb

 

 

Reacties op ......

Onze klas vindt het heel erg leuk dat er zoveel mensen/kinderen kijken op onze site. Dat zien we aan het aantal bezoekers, maar ook aan de reacties die we krijgen. Vooral op de logs over gezichtsbedrog. Helaas komen er ook reacties binnen die qua taalgebruik niet echt leuk zijn om te lezen. Alle reacties komen eerst binnen bij onze juf (juf Irene) en die leest eerst alles. Als er lelijke woorden, scheldwoorden of vieze woorden in staan, zet zij ze niet op onze site.

Wij hebben een afspraak gemaakt voor onze site: alleen nette reacties worden geplaatst. Natuurlijk mag je iets ook niet leuk vinden, maar het is niet nodig om op een nare manier te reageren. Dus als je een bericht verstuurt en het komt niet op de site te staan, dan weet je dat onze juf het niet in orde vindt. En dan komt het dus ook niet op deze site.

 

nog maar een paar gezichtsbedrog

trap op en af

Gaan ze nu de trap op of de trap af?

vakken vullen

Hoe kan dit?
In de bovenste figuur zie je een vier stukken en is alles gevuld. In de onderste staan dezelfde stukken op andere plekken, maar er blijft een vakje over. Hoe kan dat nou?

 

Korfbaltoernooi


Niet te geloven, maar het is echt waar! We zijn weer kampioen geworden. Na alle wedstrijden gewonnen te hebben, kwamen we in de kwartfinale. Ook daar werd gewonnen. In de halve finale moest gespeeld worden tegen een ander team van de Fontein. Notabene tegen eigen klasgenoten Lindsey en Nienke de G. Het werd al iets moeilijker, maar ook nu waren we niet te verslaan.

Hierna kwam een bloedstollende finale. De tegenpartij stond al snel aan kop met 2-0. Dat zorgde er alleen maar voor dat de spelers van ons team nog fanatieker werden. Zo fanatiek dat het een beetje onrustig werd. Gelukkig maande Lisa iedereen tot kalmte en dat resulteerde in een aantal mooie worpen waardoor het 4-2 werd. Grandioos gedaan. Dus nu niet alleen het handbaltoernooi en het voetbaltoernooi op onze naam, maar ook nog het korfbaltoernooi.

KANJERS!

Gefeliciteerd voor:

 Wouter, Renze, Myrthe, Mariëlle, Rodi, Esmée,
Bram, Tim, Anouk, Lisa, Youri en Willemijn.
 

korfbal

korfbal

korfbal

korfbal

korfbal

korfbal

korfbal

korfbal

 

juffenverjaardag 8 juni

Wat een leuk en gezellig feest hebben we er met elkaar van gemaakt. Eerst iedereen in safari-kleding naar school, waar wij verrast werden met leuke cadeautjes, lieve kaarten en niet te vergeten een prachtige nieuwe klok in onze lievelingskleur:  limegroen. Heel erg bedankt allemaal.

Het grote safarispel dat we speelden in het Zambiapark was ook erg gezellig. Iedereen heeft het erg naar het zin gehad, dat kun je op de foto's goed zien. Wij als juffen hebben het heel leuk gehad en jullie ook.

De foto's staan in een fotoalbum. Als je klikt op de foto hieronder ga je er vanzelf naar toe en kun je ze allemaal bekijken.

juffenverjaardag

Project provincie

Tijd om weer eens aan de slag te gaan in groepen. Iedere groep krijgt zijn eigen opdracht. Deze opdracht gaat over een provincie. Eerst goed het eerste papier lezen en proberen er achter te komen over welke provincie het gaat. Daarna gaat elke groep wekelijks aan de slag met de opdrachten.
project
Wat belangrijk is bij deze opdracht is om samen te werken. En niet om tegen te werken. Gebruik elkaars sterke punten. Er zitten een aantal opdrachten in die horen bij aardrijkskunde. Maar ook taal, rekenen, handvaardigheid, tekenen, topografie en de computer hebben we nodig.
project
De eerste opdracht was om er achter te komen om welke provincie het gaat. Daarna zorgde iedere groep voor de samenstelling van een gezin. Een vader, moeder en 2 of 3 kinderen. Dat gezin werd gemaakt en opgeplakt op een grote muurkrant. De volgende stap is om op de computer een beschrijving van ieder familielid te maken en die erbij te plakken op de muurkrant. Zo komen we elke opdracht een stuk dichter bij het eindresultaat dat we aan elkaar gaan presenteren.
project

project
project

Vissen in de sloot

vissen

visen

Wat een leuke buurjuf hebben wij. Juf Ilse heeft namelijk met haar mobieltje een aantal foto's gemaakt van het vissen. Die heb ik omgezet, zodat ze te gebruiken zijn op onze site. Jullie hebben het zo te zien erg leuk gehad en schitterend weer!

vissen

vissen

vissen

vissen

vissen

vissen

Jullie hebben best veel dieren gevangen. Geweldig.

 

Zomaar!

zomaar

Wie is er jarig in juni?

juni

Er is helemaal niemand jarig van onze klas in juni!

 

Hitte !!!

Wat een warmte, of zeg maar gerust: HITTE !!!!!

's Ochtends ging het nog een beetje. Maar 's middags was het niet meer om uit te houden en het is nog niet eens heel erg warm buiten. Wel benauwd en dat merk je dan ook helemaal boven in de school. Iedereen mocht drinken als het nodig was en even je polsen onder de kraan doen. Met de ventilator op stand drie, de deuren van de gang tegen elkaar open. De klassendeuren van juf Letty en van ons tegen elkaar open en alle ramen open, het mocht niet baten. Er was geen zuchtje wind te voelen in het lokaal en het was om te smoren.

De taalles die nog op het programma stond, hebben we lekker niet gedaan. Van de juf kreeg iedereen een staaf stoepkrijt en daarmee moest je buiten op het plein een rebus maken. Dat is tenslotte ook taal. Het mocht in tweetallen of alleen. Daarna hebben we met elkaar alle rebussen geprobeerd op te lossen. Sommige waren best lastig, anderen zo duidelijk dat we ze zo op konden lossen.

Kijk maar eens naar de foto's hieronder:

stoepkrijten

stoepkrijten

stoepkrijten

stoepkrijten

stoepkrijten

stoepkrijten

stoepkrijten

stoepkrijten

Met deze laatste rebus hebben ze helemaal gelijk,
zie je wat er staat?

Filmposters van Scipio

De werkstukken zijn af!!!!! Joepie.

Omdat natuurlijk niet iedereen precies tegelijk klaar was, hebben we tussendoor geknutseld aan de posters van de film: De dievenbende van Scipio. En leuk dat ze worden! Ze zijn alleen veel te groot om allemaal ergens neer te leggen, vandaar dat er alvast een aantal zijn opgehangen. Dat wordt een leuk bioscoopfeestje.

dievenbende       poster

poster         poster

Nu wil natuurlijk iedereen die film zien.

 

De dievenbende van Scipio

Bijna hebben we dat dikke leesboek uit. En spannend dat het is! Een prachtig verhaal over twee broertjes die in Venetië op zoek gaan naar de verhalen van hun moeder. Maar die vreselijke oom en tante Hartlieb zitten ze op de hielen. Ze willen alleen de kleinste van de twee, maar de oudere broer hoeven ze niet.

De weesjongens komen Scipio tegen en zo worden ze opgenomen in een groep kinderen die in een verlaten bioscoop wonen, de dievenbende van Scipio.

Allerlei spannende dingen beleven ze met Mosca, Riccio en Wesp. Maar ook met Isa Spavento en Victor Getz. En niet te verteten Barbarossa en de Conte.

De juf heeft in Duitsland de film gekocht (Nederlands ondertiteld) en die gaan we kijken als het boek helemaal uit is.
Met handvaardigheid zijn we filmposters aan het maken. Daarna gaan we op een vrijdagmiddag de klas veranderen in een bioscoop met popcorn, posters en een hele mooie film.

poster maken

poster maken

poster maken

Werkstuk

Na vele weken hard werken en soms een lichte paniek, is het werkstuk nu bijna af. Zwoegen en zweten, maar het levert wel een prachtresultaat op.

De laatste hand wordt gelegd en dan kunnen de werkstukken gebonden worden.

Knap gedaan allemaal. Natuurlijk worden alle werkstukken nagekeken, maar dat kan wel even duren. Want zoveel bladzijden lezen en beoordelen, dat vergt wel wat tijd. Dat snappen jullie.

Dolfinarium

Wat een geweldig schoolreisje hebben we beleefd. Prachtig weer. In een zonovergoten Dolfinarium hebben we een gezellige dag gehad. Iedereen heeft genoten en met de hele klas hebben we naar de dolfijnenshow gekeken. Ontzettend leuk om te zien en erg leuk dat we met z'n allen bij elkaar zaten.

Alle groepjes hebben het gezellig gehad en dat hadden we eigenlijk ook niet anders verwacht. Jammer dat we op de heenreis een keer oponthoud hadden door een auto met pech die op het midden van de snelweg stond. Even later was er ook nog een ongeluk gebeurd, waardoor we weer file hadden. Hierdoor duurde de heenreis iets langer dan we hadden gepland, maar het mocht de pret niet drukken. Kijk maar eens naar een fotoimpressie hieronder:

dolfinarium

dolfinarium

dofinarium

dolfinarium

de juffen

dolfinarium

dolfijnenshow

dolfijnenshow

dolfinarium

dolfinarium

dolfinarium

dolfinarium

 

Juffenverjaardag

8 juni a.s. juffenverjaardag van: juf Jolanda en juf Irene
gorilla

  Kom allemaal in je mooiste safari-outfit naar school voor een grandioos feestje.

tijger

 

Gezichtsbedrog van Lisa

Wat zie je hier? Een kikker of een paard? 

gezichtsbedrog

(Je ziet ze allebei!)

Hoeveel mensen zie je in het plaatje hieronder?

gezichtsbedrog

(Je ziet de oude moeder, een vader met een snor
en een mooie dochter!)

Welke dieren zie je hieronder?

gezichtsbedrog

(Kijkend naar links een eend en kijkend naar rechts een konijn!)

 

Wie is er jarig in mei?

mei

23 mei : Anouk

29 mei: juf Irene

verjaardag

 

Voetbaltoernooi

GEFELICITEERD!!!

DE MEIDEN VAN GROEP 5/6 ZIJN EERSTE GEWORDEN!

voetbaltoernooi 1

voetbaltoernooi 2

voetbaltoernooi 3

voetbaltoernooi 4

voetbaltoernooi 5

voetbaltoernooi 6

voetbaltoernooi 7

voetbaltoernooi 8

MEIDEN, JULLIE HEBBEN NIET ALLEEN HET HANDBALTOERNOOI GEWONNEN, MAAR NU OOK NOG HET VOETBALTOERNOOI. WAT EEN SUPERTEAM WAREN JULLIE!

VAN HARTE GEFELICITEERD, SAMEN MET JULLIE COACH ROB OVERKLEEFT. SUPER!

De tien vragen aan Raymond

raymond
raymond
Hoe oud ben je?
10 jaar.
Wat eet je het liefste?
Frikandel.
Wat is je favoriete muziek?
Red Hot Chilipeppers.
Wat is je favoriete televisieprogramma?
America's funniest home video's.
Wat zijn je hobby's?
Basketball.
basketbal

Wat is je lievelingsvak?
Pauze.
Wat zou je graag willen veranderen op school?
Dat ik heel lang pauze krijg.
Wie mag er na jou "de tien vragen aan ..." invullen?
Iedereen is al geweest.
Wat wil je nog meer zien op deze site?
Niks.
Is er nog iets anders dat je graag kwijt wilt?
Dat groep 6c heel leuk is.

Lekker eten

En daarna natuurlijk nog heerlijk eten met elkaar. Wat een zalige lunch met elkaar en beregezellig. Iedereen had iets anders meegenomen om te eten. De één een aantal gekookte eieren, een ander een pak appelsap. Weer een ander een pot chocopasta en ga zo maar door. En smullen dat wij kunnen. Heerlijk!

lekker eten

lekker eten

 

paas-knutsel-de-frutsel

Natuurlijk hoort er ook een leuke paasknutsel bij. Dus gingen we allemaal aan de slag. Sommigen moesten het vlechtei nog afmaken, de kleine poster van "Ik ben, ik ben, ik ben" moest met de laatste tekening afgemaakt worden. En natuurlijk het placemat om van te eten. Als laatste maakten we allemaal een narcisdoosje op een cd'tje. Dat werd beplakt met kuikentjes, bloemetjes en andere frutseltjes. In het bakje kwam een lekker spekkie en een paar paaseitjes.

knutselen

knutselen

knutselen

knutselen

knutselen

kleuren

kleuren

kleuren

knutselen

knutselen

knutselen

 

paasviering

Bij de paasviering in het Amfitheater was het druk van alle kinderen en ouders die dit mee vierden. Jim en Lindsey speelden een goede rol en met elkaar hebben we fijn gezongen. Na afloop hebben we eerst een spel gedaan. Het paaseitjesrekenspel. Daar deden ook twee nieuwe meisjes aan mee, die volgend jaar in onze klas erbij komen. Quinty en Maxime. Niet voor iedereen onbekend, want ook deze twee meiden zitten op Tempo, de korfbalvereniging. Dat is wel heel erg leuk.

Afijn, het eitjesspel. Iedereen kreeg op de gang een eitje geplakt op zijn of haar rug. Op ieder eitje stond een andere som en uit twee sommen kwam hetzelfde antwoord. Dat was direct een duo om samen te werken. Maar wat een lastige sommen zeg. En je weet niet wat er bij jou op je rug staat. Dus je moet het hebben van een ander. Als je degene die hetzelfde antwoord had, had gevonden dan moest je het getal op de getallenlijn op het bord invullen.

eitj met som  eitje met som

wat komt er uit mijn som

 

sommen zoeken

   wat is de uitkomst   sommen uitrekenen

de getallenlijn 

 

Wie is er jarig in april?

april

6 april : Merel

10 april : Lisa

verjaardag

Knutsel-de-paasei-vlecht-frutsel

Een paasei vlechten. Het ziet er zo makkelijk uit, maar het is toch wel iets moeilijker dan je denkt. Vandaag had de juf geen stem, die was snipperdesnip verkouden. Vandaar dat we een keer niet gegymd hebben, maar een knutsel verder gingen maken of een nieuwe gingen beginnen. De laatste groep maakt het a.s. woensdag bij juf Jolanda af. De eerste hangen al aan de muur.

paasei vlechten

paasei vlechten

paasei vlechten

paasei vlechten

paasei vlechten

paasei vlechten

paasei vlechten

 

Werkstuk kastelen (en insecten)

Tjonge, tjonge, wat wordt er hard gewerkt. Een uur lang zit iedereen op vrijdagmiddag te werken aan het werkstuk.
Eerst hebben we allemaal een woordveld gemaakt met allemaal woorden die met kastelen te maken hebben. Daarna een tweede woordveld waarbij we de woorden die bij elkaar horen bij elkaar hebben gezet. Bij ieder woord is een vraag bedacht die begint met hoe, wat, waar, waarom, wanneer of welke. Op die manier krijg je altijd een goed antwoord.

Bij ieder groepje woorden is een titel bedacht en dat is ook de titel van het bijbehorende hoofdstuk. We gingen daarna nog niet direct schrijven. Eerst nog een planning maken. Die planning is heel belangrijk als je tenminste op schema wilt blijven. Dan weet je ook zeker dat je werkstuk af is wanneer dat moet.

Tot nu toe houden we ons prima aan die planning. Het valt niet altijd mee. We zijn nu bij les 5, dat is een inhaalles. Want ook die plannen we steeds in. We moesten vandaag hoofdstuk 1 en 2 in het net afhebben. Dat is twee kinderen gelukt, maar dat is niet erg. Er is echt genoeg tijd om het werkstuk af te krijgen.

We zitten het liefst in toetsopstelling, omdat je dan het beste kunt werken. Anders wordt je afgeleid omdat iedereen iets anders aan het schrijven is. Kijk maar eens naar de foto's hoe hard iedereen aan het schrijven is. De meeste kinderen hadden niet eens door dat er foto's zijn gemaakt.

Kijk bij lees verder voor de foto's

 

Lees verder...

Razende reporters op bezoek bij juf Lydia

Rodi, Mariëlle en Nienke op bezoek bij:
juf.........  

lydia

Waar en wanneer bent u geboren?
In Dirksland in 1970 op 31 juli.
Heeft u kinderen? Zo ja, hoe oud zijn ze en hoe heten ze?
Nee, ik heb geen kinderen.
Heeft u een bijnaam?
Nee, ik heb geen bijnaam.
Wat zijn uw hobby's?
Sporten (korfbal en tennis), lezen (dik en dun), vakantie, toneelspelen.

razende reporters bij juf lydia

Wat doet u in uw vrije tijd?
Sporten. lezen, tuinieren, bank in elkaar zetten, huiswerk nakijken.
Wat voor huisdieren heeft u?
Een konijn (Broer).
Wat eet u tussendoor?
Chips, appels, chocolade en drop.
Welke sport doet u?
Korfbal en tennis.
Wat is uw grootste blooper?
In he Amfitheater moest ik de wacht houden. Er zaten voor mij kinderen te jongleren.
Eén van de jongleerballen viel zo in mijn mok thee.
Wat  doet u precies op school?
Lesgeven en 1 dag computers maken.
Wat is uw grootste wens?
Veel naar grote steden reizen.
weg met het vliegtuig
Wat is uw favoriete schrijver?
Thea Beckman.
Waar bent u goed in?
Musical oefenen met de groep en grapjes maken.  
grapjes maken
En waar bent u niet zo goed in (misschien zelfs slecht)?
In mooie bordtekeningen maken of op het raam.
Wat vindt u van onze site?
Heel erg leuk.

razende reporters

Razende reporters op bezoek bij juf Maartje

Meake, Lisa en Renze op bezoek bij:
juf.........  
maartje
razende reporters

Waar en wanneer bent u geboren?
In 1958 in Rotterdam.
Heeft u kinderen? Zo ja, hoe oud zijn ze en hoe heten ze?
Nee, ik heb geen kinderen.
Heeft u een bijnaam?
Ja, Ballie. Dat zeggen veel vriendinnen.
Waarom heeft u die bijnaam gekregen?
Door mijn achternaam. (Bal)
Wat zijn uw hobby's?
Zingen, tekenen, bakken, wandelen, leuke dingen doen, tuinieren, bij arbeid naar keuze de musical.
zingen
Wat doet u in uw vrije tijd?
Alle hobby's die ik heb.
Wat voor huisdieren heeft u?
Nee, die heb ik niet.
Wat eet u tussendoor?
Chocolade, in alle smaken.
Welke sport doet u?
Geen enkele.
Wat is uw grootste blooper?
Een eetafspraak vergeten. Vrienden van me stonden voor de deur en ik was niet thuis.
Wat doet u precies op school?
Vergaderen, zorgen voor alle groepen 1 en 2, gesprekken met nieuwe ouders, bestellingen doen enzovoorts.
Wat is uw grootste wens?
Dat iedereen tevreden is.
Wat is uw favoriete schrijver?
Geen enkele.
Waar bent u goed in?
Luisteren naar anderen en zingen.
En waar bent u niet zo goed in (misschien zelfs slecht)?
Op tijd komen.
Wat vindt u van onze site?
Erg leuk.

razende reporters