Ontbijtje

En gelijk een foto album met alle foto's van het voorleesontbijt.

http://www.mijnalbum.nl/Album=6B4Z8YNA

 

Blijdorp

Van de moeder van Jim kreeg ik erg leuke foto's opgestuurd van de dierentuin. Die stonden in een mooi fotoalbum en zodoende kreeg ik een idee. Deze site wordt veel te zwaar met alle leuke foto's. Als er nu veel foto's van een activiteit zijn, dan staan deze in een apart fotoalbum waar je via een link kunt komen. Dan kun je alle foto's gewoon bekijken, zonder dat onze site helemaal vastloopt. Hieronder staat de eerste link van de foto's van de dierentuin:

http://www.mijnalbum.nl/Album=VF8ROIHA

foto's van Blijdorp

blijdorp

 

De tien vragen aan Youri

youri

youri

Hoe oud ben je?
9 jaar.
Wat eet je het liefste?
Kip Tandoori.
Wat is je favoriete muziek?
Kinderen voor kinderen.
Wat is je favoriete televisieprogramma?
Pokemon.
Wat zijn je hobby's?
Voetballen en computeren.

voetbal
Wat is je lievelingsvak?
Gym.
Wat zou je graag willen veranderen op school?
Dat er geen taal meer was.
Wie mag er na jou "de tien vragen aan..." invullen?
Lisa.
Wat wil je nog meer zien op deze site?
Over de gym.
Is er nog iets anders dat je graag kwijt wilt?
Nee.

voetbal

Voorleesontbijt

Donderdag hadden we het voorleesontbijt in de klas. Gezellig met elkaar ontbijten en luisteren naar een leuk verhaal. Onze stagejuf Barbara las een verhaal voor van een krokodil.

Omdat we het een beetje saai vonden om voor jezelf een boterhammetje in een zakje mee te nemen, hebben we lootjes getrokken en op die manier een ander verrast met een lekker ontbijtje. Wat een feest. Heerlijke croissants, lekkere krentenbollen, eitjes en boterhammen met hagelslag, pasta, pindakaas en jam. Leuke servetjes en prachtig ingepakte ontbijtjes. Tijdens het eten werd er natuurlijk heerlijk gekletst en gelachen. Het was een groot ontbijtfeest!

ontbijt

 

 

Lees verder...

De jarige jet Nienke

Meestal heb ik mijn fototoestel wel bij me en dat was natuurlijk nu met het project ook het geval. Dan moet er ook nog net iemand jarig zijn op zo'n dag. Ook dat was het geval. En ja, dan moet er natuurlijk wel een foto bij op de site.

Nienke had een prachtige verjaardagsmuts gekregen met vijf kaarsen die we vermenigvuldigen met 2 om op haar leeftijd uit te komen. Ze is dus TIEN jaar geworden. En een mooie verjaardagsbloem in haar hand, hieperdepiep gefeliciflapstaart!

nienke

Komt het zien!!!!!

lezen

Donderdagavond 19 oktober
open huisavond

Komt allen bekijken wat we hebben gemaakt en gedaan. Dit mag je niet missen!
Ook zullen alle schriften op de tafels liggen.
Komt het zien,
komt het zien!!!

Ke-ti-ke-te-ki-poe

1. Het was een saaie maandagmorgen, mevrouw de Bree Stond te wachten bij de halte van lijn twee
De regen tikte zachtjes op haar paraplu
En wat ze toen begon te zingen dat hoor je nu  

Refrein.:
Ke-ti-ke-te-ki-poe, ke-ti-ke-te-ki-poe
Ke-ti-ke-te-ki-poe, ke-ti-ke-te-ki-poe
Ke-ti-ke-te-ki-poe, ke-ti-ke-te-ki-poe
Ke-ti-ke-te-ki-poe, ke-ti-poe, ke-ti-ke-te-ki-poe

2. Ze stapte in en de passagiers
Keken om en dachten hé, wat gebeurt er hier
Mevrouw de Bree was niet te stuiten, ze ging maar door
En even later zong de hele tram in koor

Refrein

3. Maar door het swingen in die volle tram
Stond de conducteur net even te laat op de rem
Het was een grote botsing, iedereen was kwaad
Maar even later klonk het liedje door de straat

Refrein

4. ’t Ging als een lopend vuurtje door de stad
Grote rellen braken uit en het verkeer lag plat
Het nieuws kwam op de radio en in de krant
En even later klonk het liedje door het hele land

Refrein

5. ’t Staat al dagen op de hitparade
De bakker zingt het mee als ie zijn broodjes kneedt
De buren liggen wakker tot dipe in de nacht
En als je denkt dat het is afgelopen klinkt het zacht

Refrein 2x

 

Dierentuin Blijdorp

Van Sophie:
Op 12 oktober zijn we naar Blijdorp geweest. Dat was zo leuk. Er was ook een leider bij, dat was de moeder van Merel. We hadden van de juf een blad gekregen en daar stonden allemaal vragen op. Het waren natuurlijk wel vragen over dieren. Om 12 uur gingen we eten bij de speeltuin. Daar stonden allemaal tafels en stoelen. Na het eten mochten we in de hele grote speeltuin spelen. Het was in de speeltuin wel erg druk hoor. Ik ben ook echt van een hele hoge glijbaan geweest. En nu overdrijf ik echt niet over die glijbaan.
Natuurlijk zijn we ook veel dieren tegengekomen. Dat was hartstikke gaaf. Alleen jammer dat we de mannetjesleeuw niet hebben gezien. We zijn ook nog in het Oceanium geweest, dat vind ik altijd zo mooi om te zien. Er was ook nog een winkel bij de ingang. Daar gingen we ook nog even naar toe, want je mocht ook geld meenemen. Ik had ook geld meegekregen en ik heb een mooie ring gekocht. Jammer genoeg was alles allemaal zo duur.

blijdorp

Van Anouk:
Alle groepen 6 gingen donderdag 12 oktober naar de dierentuin Blijdorp. Onze klas werd in groepjes verdeeld en in die groepjes gingen we naar de dierentuin. Ik zat in het groepje bij Nienke, Lisa en Wouter.

Toen we aankwamen kregen we een blad, dat was een speurtocht. De speurtocht was erg leuk en er stonden opdrachten op..Je moest dan naar een dier op zoek en daar stonden op het blad opdrachten over het dier. Dat deden we tot 12 uur, toen was er pauze. Je moest toen naar de speeltuin. Je moest je brood opeten en als je klaar was mocht je in de speeltuin spelen. Om 1 uur moest je verder gaan. Toen moest je per twee- of drietal een dier kiezen. Ik had met Nienke en Lisa koraalvissen gekozen. We zijn het Oceanium ingegaan en zagen mooie vissen.
blijdorp
Van Merel:
We gingen met de hele klas naar Blijdorp. Ik zat in het groepje bij Renze, Meake, Nienke en Sophie. Ik zat bij mijn eigen moeder. We deden daar een speurtocht. We zijn bijna overal geweest. Het leukste vond ik de apen. We zijn bij de flamingo’s geweest en bij de giraffen en nog veel meer. We zijn ook gaan eten bij de speeltuin. We hebben daar ook gespeeld. De glijbanen waren heel leuk. We zijn bij de vlindertuin geweest. Alle vlinders vlogen om je oren, dat was grappig. We konden voer op ons hand doen, maar dat heb ik niet gedaan. Daarna gingen we naar het Oceanium. Wat waren de vissen mooi met al die kleuren. Het was heel gezellig en leuk.
Lees verder...

Juf Hester

Een stukje van Renze:

Wij gingen met de fiets naar school. En weet je waarom? Want we gingen naar de beeldentuin. Met de fiets! Eerst gingen we naar het beeld van Hans Rikken. Daar moest je een opdracht maken in een werkboekje. En dat was een mooi beeld. De meeste kinderen die ik gehoord heb vonden de bovenkant het mooist. En ik zelf vond dat ook. Hier was iedereen klaar mee, maar nu gingen we allemaal op de fiets weer verder. Toen we er aan kwamen gingen we allemaal tegelijk naar de beelden kijken. Maar we vonden het wel jammer dat we niet binnen mochten. Toen gingen we weer naar huis om te eten. ’s Middags gingen we knutselen. We gingen beelden maken van klei en nog meer andere materialen.

 

Een stukje vanMeake:
Op 5 oktober zijn wij met de hele klas met juf Hester naar de Frankengaarde en naar de Beeldentuin geweest. Daar gingen we op de fiets naar toe. Het beeld dat in de Frankengaarde stond gewoon op een plein in het midden. Ik had niet verwacht dat hij daar stond. Het was een grappig beeld en dat kwam door de leuke vorm. In de beeldentuin was het erg leuk, we hebben mooie beelden gezien. Ook veel met kleur en er waren ook met gladde kanten en ook voelden sommigen aan als schuurpapier. Juf Hester vertelde er heel veel dingen over. ’s Middags gingen we met juf Hester zelf kunst maken. Dat was niet gemakkelijk. Je moest het van drie verschillenden materialen maken. Het was heel leuk en we waren druk aan de slag. Je moest ook zelf materialen meenemen, zoals wc rollen en lege doosjes. Lees verder...

Bureau Speur

logo

Door Willemijn:

Op een dag kregen we een brief. Die brief kregen we op 5 oktober. In die brief stond iets over een dierentuin. En er was iets vreemds in die dierentuin. Het vreemde was dat alle dieren sip waren. We wilden niets meer. Iemand had dus iets bij die dieren gedaan. In die brief zat een stuk plattegrond. Eva, zo heette dat meisje die de brief had geschreven, had dat zelf getekend. Maar er zat nog iets in die brief. Er zaten zes kaartjes in de envelop, dat waren zes opdrachten. De juf had ook zes groepjes gemaakt. Per groepje moesten we achter de computer, want de opdrachten moesten achter de computer gemaakt worden. Er kwam uiteindelijk een woord uit en dat was de aanwijzing. Zo’n brief kregen we elke dag.

Door Emmy:
We hebben de hele week aan een soort project gewerkt. Het heette Bureau Speur. Het gaat over Eva, die werkt in een trein. Ze rijdt elke dag langs de dierentuin. Daar luncht ze ook, ze heeft een zesde zintuig. Een zesde zintuig is dat ze dieren kan verstaan. Er is iets aan de hand met de dieren, zegt Eva in de brieven die ze ons stuurt. Wij moeten elke dag allemaal raadsels oplossen op de website van Bureau Speur. We weten nu dat er een grote dierenroof komt op   13 oktober. En we weten ook dat de dader Harry is. Vandaag hebben we alle raadsels opgelost en omdat we dat hebben gedaan heeft iedereen een gratis treinkaartje gekregen. Jammer genoeg is het maar geldig tot 29 oktober. Dus we moeten allemaal snel met de trein ergens heen gaan. Ik vond het een erg leuk project.

Lees verder...

De tien vragen aan Anouk

anouk

anouk

Hoe oud ben je?
Ik ben 9 jaar.
Wat eet je het liefste?
Pizza, patat en hachee.

patat
Wat is je favoriete muziek?
Chipz.
Wat is je favoriete televisieprogramma?
GTST en het huis Anubis.
Wat zijn je hobby's?
Korfballen en rondom de tafel.
Wat is je lievelingsvak?
Rekenen, gymnastiek en buiten spelen.
Wat zou je graag willen veranderen op school?
Meer buiten spelen.
Wie mag er na jou "de tien vragen aan..." invullen?
Youri.
Wat wil je nog meer zien op deze site?
Meer spelletjes op de site.
Is er nog iets anders dat je graag kwijt wilt?
Mensen die dit lezen: Ga op KORFBAL !!!

meisje

 

Kinderboekenweek

Boeken lezen.

boeken lezen

Maar liefst tot 19 oktober hebben we projectweek over de kinderboekenweek. Veel lezen over dieren, werken over dieren, knutselen over dieren en we gaan zelfs naar de dieren toe.

Op 19 oktober a.s. kan iedereen op school komen kijken wat we allemaal gemaakt en gedaan hebben. Dus...... kom met je vader en moeder, broertjes en zusjes of opa en oma kijken naar al dat moois in alle groepen over dieren.

Wij zullen er voor zorgen dat onze klas er prachtig uitziet.

 

een aantal kunstwerken

kw

 

Kunst

kunst maken

kunst maken

kunst maken

 

De tien vragen aan Wouter

wouter

wouter

Hoe oud ben je?
Ik ben negen jaar.
Wat eet je het liefste?
Ik eet het liefst patat.
Wat is je favoriete muziek?
Weet ik niet.
Wat is je favoriete televisieprogramma?
Dat is Jetix.
Wat zijn je hobby's?
Tafeltennis.

duck
Wat is je lievelingsvak?
Gymnastiek.
Wat zou je graag willen veranderen op school?
Geen huiswerk.
Wie mag na jou "de tien vragen aan..." invullen?
Anouk.
Wat wil je nog meer zien op deze site?
Meer foto's.
Is er nog iets anders dat je graag kwijt wilt?
Ik houd van Donald Duck lezen.

Zelf kunstig bezig zijn

En toen waren we zelf aan de beurt. Eerst in je hoofd een idee krijgen van wat je wilt maken. Daarna proberen het op papier te zetten en vervolgens echt maken. We mochten allemaal drie materialen gebruiken. Net als Hans Rikken. De meesten kozen voor klei met twee andere materialen erbij.

Juf Hester van Parkexpressie had zoveel leuke spullen bij zich dat we bijna niet konden kiezen. Iedereen ging hard aan de slag en na ruim anderhalf uur werden de kunstwerken goed zichtbaar. De resultaten zijn verbluffend en we hebben dan ook achter in de klas een expositieruimte gemaakt. Iedereen heeft zijn of haar werk een titel gegeven. Dat maakt het echt af.

 

foto's kunst

kunst

kunst

kunst

kunst
Lees verder...

Kunst met een grote K

Wat een feestdag was het vandaag. Eerst begonnen we met het NS-spoorzoekspel. In groepjes van drie of vier moesten we Eva, de conductrice, helpen een mysterie op te lossen. Op de site van Bureau Speur konden we de aanwijzingen vinden. Dat viel niet mee, omdat niet alles werkte op de site. Morgen gaan we daar weer mee verder.

Om half 11 gingen we met juf Hester van Parkexpressie (ze is ook beeldend kunstenaar) op pad. Eerst het beeld van Hans Rikken bekijken en niet alleen kijken maar echt kijken. Dan kijk je heel anders. Wij hebben nu anders gekeken.
Hans Rikken maakt beelden waarbij hij gebruik maakt van drie verschillende materialen. Bijvoorbeeld marmer, hout en aluminium.

We keken eerst in de Frankengaarde. Hier staat een prachtig beeld, zeker met het zonnetje er op . We hebben allemaal een kijkwijzer gekregen om goed te kijken naar het kunstwerk. Iedereen ziet tenslotte iets anders als hij of zij naar kunst kijkt.

kunst

 

Stel je voor dat er geen dieren zouden zijn....

Op de nieuwe Cd Ezelsoren staan een aantal leuke liedjes die te maken hebben met dieren. Op deze cd staan christelijke liedjes die over dieren gaan. Hieronder staat het lied dat we de komende twee weken zullen zingen:

Stel je voor dat er geen dieren zouden zijn
geen kangaroe, geen olifant, geen haas en geen konijn
dan zwommen er geen vissen en geen kikkers in de sloot
had Noach rondgevaren in een grote lege boot

Stel je voor dat er geen dieren zouden zijn
geen nijlpaard en geen chimpansee en ook geen hermelijn
dan lagen er geen schapen bij de herders in het dal
en stond er dus geen os en ook geen ezel in de stal

Want die schitterende wereld
wa
ar de mensheid woont en leeft
is niet af zonder de dieren
die Uw hand geschapen heeft
help ons goed voor hen te zorgen
zorg dat niemand ooit vergeet
zonder al die mooie dieren
is de aarde niet compleet

Stel je voor dat er geen dieren zouden zijn
geen regenworm, géén egeltje, geen hert en geen dolfijn
geen cavia, geen lama, alleen mensen - verder niets
dan kwamen de drie wijzen uit het oosten op de fiets

Want die schitterende wereld…..

Stel je voor dat er geen dieren zouden zijn
geen neushoorn en geen vogelspin en ook geen everzwijn
dan was er geen kameel die door het oog ging van een naald
en werden bij het vissen lege netten opgehaald

Want die schitterende wereld….. (2x)