nog maar een paar gezichtsbedrog

trap op en af

Gaan ze nu de trap op of de trap af?

vakken vullen

Hoe kan dit?
In de bovenste figuur zie je een vier stukken en is alles gevuld. In de onderste staan dezelfde stukken op andere plekken, maar er blijft een vakje over. Hoe kan dat nou?

 

Korfbaltoernooi


Niet te geloven, maar het is echt waar! We zijn weer kampioen geworden. Na alle wedstrijden gewonnen te hebben, kwamen we in de kwartfinale. Ook daar werd gewonnen. In de halve finale moest gespeeld worden tegen een ander team van de Fontein. Notabene tegen eigen klasgenoten Lindsey en Nienke de G. Het werd al iets moeilijker, maar ook nu waren we niet te verslaan.

Hierna kwam een bloedstollende finale. De tegenpartij stond al snel aan kop met 2-0. Dat zorgde er alleen maar voor dat de spelers van ons team nog fanatieker werden. Zo fanatiek dat het een beetje onrustig werd. Gelukkig maande Lisa iedereen tot kalmte en dat resulteerde in een aantal mooie worpen waardoor het 4-2 werd. Grandioos gedaan. Dus nu niet alleen het handbaltoernooi en het voetbaltoernooi op onze naam, maar ook nog het korfbaltoernooi.

KANJERS!

Gefeliciteerd voor:

 Wouter, Renze, Myrthe, Mariëlle, Rodi, Esmée,
Bram, Tim, Anouk, Lisa, Youri en Willemijn.
 

korfbal

korfbal

korfbal

korfbal

korfbal

korfbal

korfbal

korfbal

 

juffenverjaardag 8 juni

Wat een leuk en gezellig feest hebben we er met elkaar van gemaakt. Eerst iedereen in safari-kleding naar school, waar wij verrast werden met leuke cadeautjes, lieve kaarten en niet te vergeten een prachtige nieuwe klok in onze lievelingskleur:  limegroen. Heel erg bedankt allemaal.

Het grote safarispel dat we speelden in het Zambiapark was ook erg gezellig. Iedereen heeft het erg naar het zin gehad, dat kun je op de foto's goed zien. Wij als juffen hebben het heel leuk gehad en jullie ook.

De foto's staan in een fotoalbum. Als je klikt op de foto hieronder ga je er vanzelf naar toe en kun je ze allemaal bekijken.

juffenverjaardag

Project provincie

Tijd om weer eens aan de slag te gaan in groepen. Iedere groep krijgt zijn eigen opdracht. Deze opdracht gaat over een provincie. Eerst goed het eerste papier lezen en proberen er achter te komen over welke provincie het gaat. Daarna gaat elke groep wekelijks aan de slag met de opdrachten.
project
Wat belangrijk is bij deze opdracht is om samen te werken. En niet om tegen te werken. Gebruik elkaars sterke punten. Er zitten een aantal opdrachten in die horen bij aardrijkskunde. Maar ook taal, rekenen, handvaardigheid, tekenen, topografie en de computer hebben we nodig.
project
De eerste opdracht was om er achter te komen om welke provincie het gaat. Daarna zorgde iedere groep voor de samenstelling van een gezin. Een vader, moeder en 2 of 3 kinderen. Dat gezin werd gemaakt en opgeplakt op een grote muurkrant. De volgende stap is om op de computer een beschrijving van ieder familielid te maken en die erbij te plakken op de muurkrant. Zo komen we elke opdracht een stuk dichter bij het eindresultaat dat we aan elkaar gaan presenteren.
project

project
project

Vissen in de sloot

vissen

visen

Wat een leuke buurjuf hebben wij. Juf Ilse heeft namelijk met haar mobieltje een aantal foto's gemaakt van het vissen. Die heb ik omgezet, zodat ze te gebruiken zijn op onze site. Jullie hebben het zo te zien erg leuk gehad en schitterend weer!

vissen

vissen

vissen

vissen

vissen

vissen

Jullie hebben best veel dieren gevangen. Geweldig.

 

Zomaar!

zomaar

Wie is er jarig in juni?

juni

Er is helemaal niemand jarig van onze klas in juni!

 

Hitte !!!

Wat een warmte, of zeg maar gerust: HITTE !!!!!

's Ochtends ging het nog een beetje. Maar 's middags was het niet meer om uit te houden en het is nog niet eens heel erg warm buiten. Wel benauwd en dat merk je dan ook helemaal boven in de school. Iedereen mocht drinken als het nodig was en even je polsen onder de kraan doen. Met de ventilator op stand drie, de deuren van de gang tegen elkaar open. De klassendeuren van juf Letty en van ons tegen elkaar open en alle ramen open, het mocht niet baten. Er was geen zuchtje wind te voelen in het lokaal en het was om te smoren.

De taalles die nog op het programma stond, hebben we lekker niet gedaan. Van de juf kreeg iedereen een staaf stoepkrijt en daarmee moest je buiten op het plein een rebus maken. Dat is tenslotte ook taal. Het mocht in tweetallen of alleen. Daarna hebben we met elkaar alle rebussen geprobeerd op te lossen. Sommige waren best lastig, anderen zo duidelijk dat we ze zo op konden lossen.

Kijk maar eens naar de foto's hieronder:

stoepkrijten

stoepkrijten

stoepkrijten

stoepkrijten

stoepkrijten

stoepkrijten

stoepkrijten

stoepkrijten

Met deze laatste rebus hebben ze helemaal gelijk,
zie je wat er staat?

Filmposters van Scipio

De werkstukken zijn af!!!!! Joepie.

Omdat natuurlijk niet iedereen precies tegelijk klaar was, hebben we tussendoor geknutseld aan de posters van de film: De dievenbende van Scipio. En leuk dat ze worden! Ze zijn alleen veel te groot om allemaal ergens neer te leggen, vandaar dat er alvast een aantal zijn opgehangen. Dat wordt een leuk bioscoopfeestje.

dievenbende       poster

poster         poster

Nu wil natuurlijk iedereen die film zien.