Aardrijkskunde

We zijn alweer aanbeland bij hoofdstuk 6 van aardrijkskunde. Dit keer hebben we het eens heel anders aangepakt. Normaal gesproken lezen we de stukjes, maken we de bijbehorende blauwe vragen en maken we de vragen op het basisblad. Na elke les maken we ook nog een opdracht in een werkboekje. Dan krijgen we allemaal een proeftoets met de samenvatting en hierna gaat het mee naar huis om te leren. En dan komt de toets.

Dit hoofdstuk hebben we eens anders gedaan. Het hoofdstuk ging over Nieuwe Wegen. Met name in de buurt van Arnhem. Eerst is de klas verdeeld in drie groepen van zeven leerlingen. Iedere groep ging als eerste overleggen wie de groepsleider werd, wie de stitekapitein en wie de tijdbewaker. Toen dat was geregeld, kreeg ieder groepje drie stukjes tekst om mee aan de slag te gaan. Ze mochten zelf bepalen hoe ze het aan gingen pakken.

aardrijkskunde 1

Ieder groepje pakte het op een andere manier aan. Tijdens computeren werd er nog extra informatie gezocht en mocht er een blaadje geprint worden. Dit kon weer gebruikt worden op de muurkrant, want ook die hoorde erbij. Als laatste heeft elke groep een presentatie voorbereid over de stukjes. Hier werd ook de muurkrant weer bij gebruikt.

aardrijkskunde 2

De resultaten waren verbluffend. Doordat ieder groepje een leider had, was de samenwerking prima. Door de stiltekapitein werd er zeer rustig gewerkt. En door de tijdbewaker was iedereen gewoon op tijd klaar. En toen de presentatie. Geweldig zoals dit ging. Iedereen kwam aan bod en er werd van alles verteld over stadsvernieuwing, monumenten, de wegen rond Arnhem. Hoe Arnhem in de loop van de geschiedenis is veranderd. 

aardrijkskunde 3

Een dag na de presentatie hebben alle kinderen een toets gemaakt over dit hoofdstuk, waarbij ze het aardrijkskundeboek mochten gebruiken. Dat was nog wel een beetje lastig. Het leek zo makkelijk. Je zoekt de antwoorden gewoon op. Maar dat viel een beetje tegen. Gelukkig stonden de cijfers van de presentatie en het werken in de groepen er tegenover, waardoor iedereen een dikke voldoende had.

Complimenten en petje af voor jullie werk aan dit hoofdstuk, met als afsluiting de geweldige presentaties!

 

 

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
32673a
Onthoud mijn gegevens!