Bureau Speur

logo

Door Willemijn:

Op een dag kregen we een brief. Die brief kregen we op 5 oktober. In die brief stond iets over een dierentuin. En er was iets vreemds in die dierentuin. Het vreemde was dat alle dieren sip waren. We wilden niets meer. Iemand had dus iets bij die dieren gedaan. In die brief zat een stuk plattegrond. Eva, zo heette dat meisje die de brief had geschreven, had dat zelf getekend. Maar er zat nog iets in die brief. Er zaten zes kaartjes in de envelop, dat waren zes opdrachten. De juf had ook zes groepjes gemaakt. Per groepje moesten we achter de computer, want de opdrachten moesten achter de computer gemaakt worden. Er kwam uiteindelijk een woord uit en dat was de aanwijzing. Zo’n brief kregen we elke dag.

Door Emmy:
We hebben de hele week aan een soort project gewerkt. Het heette Bureau Speur. Het gaat over Eva, die werkt in een trein. Ze rijdt elke dag langs de dierentuin. Daar luncht ze ook, ze heeft een zesde zintuig. Een zesde zintuig is dat ze dieren kan verstaan. Er is iets aan de hand met de dieren, zegt Eva in de brieven die ze ons stuurt. Wij moeten elke dag allemaal raadsels oplossen op de website van Bureau Speur. We weten nu dat er een grote dierenroof komt op   13 oktober. En we weten ook dat de dader Harry is. Vandaag hebben we alle raadsels opgelost en omdat we dat hebben gedaan heeft iedereen een gratis treinkaartje gekregen. Jammer genoeg is het maar geldig tot 29 oktober. Dus we moeten allemaal snel met de trein ergens heen gaan. Ik vond het een erg leuk project.

Van Wouter:
We kregen een paar dagen geleden een brief. Het ging over een meisje en zij had het zesde zintuig. Eva hield heel veel van dieren. Op een dag waren de dieren van de dierentuin heel erg ongerust. Ze waren wanhopig. We moesten allemaal opdrachten doen. Op een dag was het antwoord dat er zes dieren werden gestolen. En we kregen elke dat een brief van Eva. Op de site van Bureau Speur deden we alle opdrachten. We hadden zes groepjes. In elk groepje moest er één antwoord uitkomen. De dader was Harry, de vlinderverzorger. Hij wilde de dieren roven met de trein. We konden hem tegenhouden door een wissel om te zetten die niet naar de dierentuin ging. Maar die was honderd jaar niet meer gebruikt en hij was helemaal verroest. Daarvoor gebruikte ze cola. Vlak voor de trein er aankomt, was de wissel eindelijk om. De trein ging naar een ander land en de dieren waren gered. Als dank kregen we een gratis treinkaartje en Eva kreeg een grote bos bloemen.

Van Rodi:
De eerste dag vonden we een brief. Een meisje, genaamd Eva, vroeg om hulp! De dieren in de dierentuin waren erg gestresst. Eva had aanwijzingen verzameld. Raadsels die wij op moesten lossen en sms’en. Het was heel spannend, maar we hadden succes. Er kwam een dierenroof die wij hadden tegengehouden. Ik vond het echt heel leuk.

Van Mariëlle:
Eerst kregen we een brief. We wisten eerst niet van wie die was. Maar toen de juf de brief gelezen had, was de brief van Eva, een treinconductrice. Bij de brief zit ook altijd een plattegrond. Op die plattegrond staan dieren en ingangen. Er zaten ook opdrachten in en die moest je in groepjes op de computer maken. Er waren zes groepjes. Mijn groepje was nummer vijf. Groepje één had steeds een hele moeilijke opdracht. De opdrachten moest je op de site www.bureauspeur.nl doen. In Simons computer stond heel veel, zoals: een zoekmachine, de pootafdrukken en leuke informatie over dieren. Iedere dag waren we er mee bezig. Soms deden de computers het niet en dat was heel erg vervelend. We moesten omstebeurt achter de computer. We hadden ook hele leuke dingen uitgeprint. Soms kwamen we niet uit alle antwoorden.

Van Myrthe:
We zijn met bureau Speur vanaf vorige week donderdag begonnen. We kregen toen een brief van Eva. We kregen toen een opdracht die over de dierentuin ging. Dat was best wel moeilijk, want er waren opdrachten bij die we helemaal niet snapten. Je moest met die opdracht een antwoord vinden. Met al die zes antwoorden moest er een groot antwoord komen. Er was ook een dader: Harry. Hij ging allemaal dieren mee vervoeren naar Parijs. Je moest bij sommige opdrachten plaatjes op teksten uitprinten. We hebben al best veel plaatjes of teksten. Bij elke brief kreeg je een stuk plattegrond van de dierentuin. We moesten die opdrachten op een site maken. Vandaag kregen we ook weer een brief, maar dat was niet van Eva. Mar van Simon. Daar kregen we een treinkaartje. Dat is heel leuk.

Van Youri:

Vorige week donderdag kregen we de eerste brief. Er stond in dat er iemand het zesde zintuig had of zo. En toen moesten we opdrachten maken op de computer. Het was wel heel moeilijk om ze te maken, want onze computers deden het niet helemaal. Dat was wel jammer, maar twee dagen later deden ze het allemaal, raar hoor. Maar alsnog waren de vragen lastig, want het lastigst waren bepaalde tekens, maar ook als was het lastig, we hebben het gehaald.

Reacties

ikn vind het allemaal leuke verhalen maar allen bij somige verhalen vind ik dat er iets meer over gezegt kan worden.

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
fb7b6e
Onthoud mijn gegevens!