Dierentuin Blijdorp

Van Sophie:
Op 12 oktober zijn we naar Blijdorp geweest. Dat was zo leuk. Er was ook een leider bij, dat was de moeder van Merel. We hadden van de juf een blad gekregen en daar stonden allemaal vragen op. Het waren natuurlijk wel vragen over dieren. Om 12 uur gingen we eten bij de speeltuin. Daar stonden allemaal tafels en stoelen. Na het eten mochten we in de hele grote speeltuin spelen. Het was in de speeltuin wel erg druk hoor. Ik ben ook echt van een hele hoge glijbaan geweest. En nu overdrijf ik echt niet over die glijbaan.
Natuurlijk zijn we ook veel dieren tegengekomen. Dat was hartstikke gaaf. Alleen jammer dat we de mannetjesleeuw niet hebben gezien. We zijn ook nog in het Oceanium geweest, dat vind ik altijd zo mooi om te zien. Er was ook nog een winkel bij de ingang. Daar gingen we ook nog even naar toe, want je mocht ook geld meenemen. Ik had ook geld meegekregen en ik heb een mooie ring gekocht. Jammer genoeg was alles allemaal zo duur.

blijdorp

Van Anouk:
Alle groepen 6 gingen donderdag 12 oktober naar de dierentuin Blijdorp. Onze klas werd in groepjes verdeeld en in die groepjes gingen we naar de dierentuin. Ik zat in het groepje bij Nienke, Lisa en Wouter.

Toen we aankwamen kregen we een blad, dat was een speurtocht. De speurtocht was erg leuk en er stonden opdrachten op..Je moest dan naar een dier op zoek en daar stonden op het blad opdrachten over het dier. Dat deden we tot 12 uur, toen was er pauze. Je moest toen naar de speeltuin. Je moest je brood opeten en als je klaar was mocht je in de speeltuin spelen. Om 1 uur moest je verder gaan. Toen moest je per twee- of drietal een dier kiezen. Ik had met Nienke en Lisa koraalvissen gekozen. We zijn het Oceanium ingegaan en zagen mooie vissen.
blijdorp
Van Merel:
We gingen met de hele klas naar Blijdorp. Ik zat in het groepje bij Renze, Meake, Nienke en Sophie. Ik zat bij mijn eigen moeder. We deden daar een speurtocht. We zijn bijna overal geweest. Het leukste vond ik de apen. We zijn bij de flamingo’s geweest en bij de giraffen en nog veel meer. We zijn ook gaan eten bij de speeltuin. We hebben daar ook gespeeld. De glijbanen waren heel leuk. We zijn bij de vlindertuin geweest. Alle vlinders vlogen om je oren, dat was grappig. We konden voer op ons hand doen, maar dat heb ik niet gedaan. Daarna gingen we naar het Oceanium. Wat waren de vissen mooi met al die kleuren. Het was heel gezellig en leuk.

Van Rodi:
De eerste dag vonden we een brief. Een meisje, genaamd Eva, vroeg om hulp! De dieren in de dierentuin waren erg gestresst. Eva had aanwijzingen verzameld. Raadsels die wij op moesten lossen en sms’en. Het was heel spannend, maar we hadden succes. Er kwam een dierenroof die wij hadden tegengehouden. Ik vond het echt heel leuk.

Van Nienke de G.:
Ik zat in de auto bij: Lisa, Anouk en Wouter. Toen we er waren kwam Tim in het groepje. Toen gingen we een speurtocht doen over de dieren. We gingen om 12 uur naar de speeltuin, middageten en spelen in de speeltuin. Daarna gingen we verder. We moesten naar de koraalvissen om informatie te zoeken, maar we waren verdwaald. Uiteindelijk kwamen we er. Toen gingen we informatie halen. Dat hebben we ook op school gedaan op de computer. We mochten ook spullen kopen en we mochten €2,50 meenemen. Op de terugweg ging Tim weer weg. We reden naar school en daarna naar huis.

Van Nienke van T.:
We gingen naar de dierentuin Blijdorp op 12 oktober. Ik zat in de auto bij Merel, Meake, Renze en ik. Het regende een beetje. We gingen ook naar de giraffen en de gorilla’s. Het was allemaal leuk. Toen gingen we naar de speeltuin. En ik kwam mijn moeder daar tegen.

Van Michael:
Toen we bij school waren, waren we gelijk weer weg. In de auto zat ik bij: ikzelf, Sophie, Emmy en Lindsey In de auto gingen we naar auto’s zwaaien, we hadden toen 73 punten, knap hè? Toen we eindelijk bij de dierentuin waren, moesten we verzamelen. Youri en ik vonden dat heel saai. Youri en ik waren wel een groepje met Willemijn en Myrthe. Bij de vissen stonk het heel erg. Toen had ik de roggen gezien en een huid van een haai gevoeld. Bij de leeuwen hoorde je een heel hard gebrul. In het hok ernaast stonden de hyena’s. Die vond ik cooler dan de leeuwen. Er was een stukje terug nog een gorilla die bijna het glas brak. Weet je hoe dat komt? Ik wel. De gorilla haalde poep uit zijn kont en toen begon iedereen te lachen. Dat vond hij niet leuk. Hij bonsde een keer tegen alle ramen.
De giraffen waren heel erg groot, we hadden daar ook even uitgerust. Toen we eindelijk bij de speeltuin waren hadden we gegeten. Na het eten gingen ik, Wouter, Renze, Youri, Tim en Jim met z’n allen de speeltuin ingegaan. We waren elkaar toen even kwijt, maar we vonden elkaar ook weer snel. In de speeltuin waren er hele enge glijbanen. De laagste vond ik al best eng. 
 

Reacties

Wat een ontzettend leuke stukjes hebben jullie gemaakt. Ik heb er van genoten en ik denk dat iedereen die dit leest dat ook doet.

Wat een leuke site is dit! En wat leuk dat er allemaal stukjes zijn geschreven over de dierentuin.De foto's van de kunstwerken zijn ook erg leuk geworden!
Fijn weekend iedereen..

het weas een vet cool schoolreisje!!!:=)

gelijk jim !!!:)

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
b4eb63
Onthoud mijn gegevens!