Lootjes trekken

Een leuk ideetje van de juf
(die dat ideetje weer zag bij een andere juf op internet)

Vandaag hebben we in de klas een start gemaakt om een brievenbus te maken voor jezelf. De bovenkant van een doosje haal je eruit en vervolgens beplak je dit met wit papier. Daarna maak je je eigen hoofd met alles er op en er aan en plak je dit er achter. Dan je armen er omheen en je handen die het doosje (de brievenbus) vasthouden. Als de brievenbussen klaar zijn, hangen we ze allemaal op in de klas.

brievenbus maken 1

brievenbus maken 2

brievenbus 3

brievenbus maken 4

Aan het einde van de middag hebben we lootjes getrokken. Iedereen eentje. Voor degene die je hebt getrokken maak je thuis een mooie brief en die doe je in een envelop. In die brief schrijf je drie dingen op over degene die je hebt getrokken. Drie dingen die jij knap vindt, die je bewondert, wat je heel erg goed vindt, wat die persoon heel goed kan of iets positiefs dat je zelf bedenkt.

En daarna doe je stiekem die brief in de brievenbus van die persoon. Zonder dat je naam er op staat. Dus die brief maak je op de computer, of je laat iemand anders het voor je schrijven, of misschien kun je je eigen handschrift wel zo veranderen dat het niet te merken is.

Als iedereen post heeft ontvangen mag je je eigen brief gaan lezen. Wat een feest zal dat zijn.

Direct na het vertellen wat we gingen maken en lootjes gingen trekken en de uitleg hoe het in zijn werk gaat, kwamen de vragen. De leukste vraag: gaan we dat dit jaar vaker doen? Nou, wie weet. Het is al heel fijn dat iedereen het zo leuk vindt om over een ander iets leuks op te schrijven. Zulke post wil iedereen natuurlijk wel ontvangen.

brievenbus 9

brievenbus 7

brievenbus 5

 

brievenbus 8

brievenbus 6

 

 

 

 

  

 

 

brievenbus 10

 

Reacties

ik hoop dat die gene die mij heeft gtrokken, een grote brief schrijft!! Dit is belangrijk!!

( grapje!!! )

ik heb inderdaad een hele grote brief gekregen!!

asjeblieft

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
04430d
Onthoud mijn gegevens!