Nieuwe site

Natuurlijk kunnen we niet verder gaan met deze site. Maar volgend schooljaar beginnen we natuurlijk wel met een nieuwe site. Van de eerste twee jaar een site bijhouden, hebben we veel geleerd. Dingen die beter anders kunnen, anders moeten, opnieuw een plekje moeten krijgen en ga zo maar door.

Eén van de belangrijkste lesen die we hebben geleerd is dat de titel van de site beter iets algemener kan. Nu maken we elk jaar een hele nieuwe site en dat is veel werk en tijd. Daarom gaan we vanaf volgend jaar de naam van de site aanpassen aan een wat meer algemere naam. Dan kunnen we elk jaar gewoon verder werken met de site die we hebben. Dat scheelt veel werk en is ook veel makkelijker. Die site zijn we natuurlijk nu aan het opbouwen. Dus wil je weten hoe het er volgend jaar uit gaat zien, dan kun je vast een kijkje nemen. Er staat nog niet veel op, maar jullie weten uit ervaring dat dit heel snel gaat.

De nieuwe site is: http://klassenwerk.blogse.nl/

Tot daar!

 

Een bedankje!

Bedankt!
Alle vaders en moeders die hebben geholpen bij alle activiteiten dit jaar willen we hartelijk bedanken. Zonder jullie hulp had veel niet gekund.
bedankje
We hebben veel hulp gehad: bij het computeren, schoonmaken van de klas, het juffenfeest, het schilderen van het decor, wegbrengen en halen naar Blijdorp en de kunsttuin, boeken van en naar de bibliotheek brengen, bij het scrapbooken voor meester Wim, bij de sportdag, klassenmoeders en ga zo maar door.

Zonder deze hulp was het een stuk minder leuk geweest.

Dus: onze hartelijke dank, namens alle kinderen en juf Jolanda en juf Irene.

Reacties op ......

Onze klas vindt het heel erg leuk dat er zoveel mensen/kinderen kijken op onze site. Dat zien we aan het aantal bezoekers, maar ook aan de reacties die we krijgen. Vooral op de logs over gezichtsbedrog. Helaas komen er ook reacties binnen die qua taalgebruik niet echt leuk zijn om te lezen. Alle reacties komen eerst binnen bij onze juf (juf Irene) en die leest eerst alles. Als er lelijke woorden, scheldwoorden of vieze woorden in staan, zet zij ze niet op onze site.

Wij hebben een afspraak gemaakt voor onze site: alleen nette reacties worden geplaatst. Natuurlijk mag je iets ook niet leuk vinden, maar het is niet nodig om op een nare manier te reageren. Dus als je een bericht verstuurt en het komt niet op de site te staan, dan weet je dat onze juf het niet in orde vindt. En dan komt het dus ook niet op deze site.

 

Zomaar!

zomaar

Hitte !!!

Wat een warmte, of zeg maar gerust: HITTE !!!!!

's Ochtends ging het nog een beetje. Maar 's middags was het niet meer om uit te houden en het is nog niet eens heel erg warm buiten. Wel benauwd en dat merk je dan ook helemaal boven in de school. Iedereen mocht drinken als het nodig was en even je polsen onder de kraan doen. Met de ventilator op stand drie, de deuren van de gang tegen elkaar open. De klassendeuren van juf Letty en van ons tegen elkaar open en alle ramen open, het mocht niet baten. Er was geen zuchtje wind te voelen in het lokaal en het was om te smoren.

De taalles die nog op het programma stond, hebben we lekker niet gedaan. Van de juf kreeg iedereen een staaf stoepkrijt en daarmee moest je buiten op het plein een rebus maken. Dat is tenslotte ook taal. Het mocht in tweetallen of alleen. Daarna hebben we met elkaar alle rebussen geprobeerd op te lossen. Sommige waren best lastig, anderen zo duidelijk dat we ze zo op konden lossen.

Kijk maar eens naar de foto's hieronder:

stoepkrijten

stoepkrijten

stoepkrijten

stoepkrijten

stoepkrijten

stoepkrijten

stoepkrijten

stoepkrijten

Met deze laatste rebus hebben ze helemaal gelijk,
zie je wat er staat?

Werkstuk

Na vele weken hard werken en soms een lichte paniek, is het werkstuk nu bijna af. Zwoegen en zweten, maar het levert wel een prachtresultaat op.

De laatste hand wordt gelegd en dan kunnen de werkstukken gebonden worden.

Knap gedaan allemaal. Natuurlijk worden alle werkstukken nagekeken, maar dat kan wel even duren. Want zoveel bladzijden lezen en beoordelen, dat vergt wel wat tijd. Dat snappen jullie.

Emmy is jarig

Oh, oh, oh, wat rook het ineens lekker in de klas. Emmy vierde haar verjaardag en haar moeder zorgde voor heerlijke vers gebakken broodjes met worst er in. De lekkere luchten trokken veel bezoekers in de klas. Na alle verjaardagsliedjes kreeg iedereen een prachtig verjaardagsservetje en een zalig broodje.

Meester Ad die toevallig voorbij kwam rook ook de lekker luchten en viel met zijn neus middenin de traktatie. Bofte hij even.

Emmy was vrolijk en blij, want gelijk na schooltijd had ze haar partijtje en de tussen de middag meegenomen cadeautjes van vriendinnen stonden haar de hele middag aan te staren onder het bord.

emmy is jarig

 

 

Lindsey is jarig

Het fototoestel was mee, dus de jarige kon op de kiek gezet worden. Hard zingen en daarna een lekkere traktatie.

lindsey jarig

Lindsey had zelf de traktaties gemaakt en erg haar best gedaan. Lekkere gezonde stokken met een cherrytomaatje, een stukje komkommer, een stukje kaas en een stukje worst. Afgemaakt met een lekker snoepje.

verjaardag vieren

begrijpend lezen oefenen

Voor iedereen die moeite heeft met begrijpend lezen of bepaalde onderdelen van begrijpend lezen (zoals in volgorde zetten of vragen beantwoorden uit een tekst) heb ik op internet een school gevonden die allemaal oefeningen op internet heeft gezet voor groep 5/6.

Deze oefeningen zijn ook erg handig als je het moeilijk vindt om bijvoorbeeld aardrijkskunde en geschiedenis te lezen en daarna vragen te maken.

Wil je dus oefenen, kijk eens bij de links en klik op begrijpend lezen. Je kunt dan echt goed oefenen. 

 

 

Speciaal voor Valentijn

Dit keer een achtergrond en kleuren die passen bij vriendschap, liefde en aandacht voor elkaar. In de klas hebben we gesproken over Valentijnsdag en zijn we ook aan het knutselen geslagen hierover. Na volgende week woensdag zal alles weer de oude kleur krijgen, dus geniet er maar even van.

 hartjes

Valentijnsdag

Volgende week woensdag 14 februari is het Valentijnsdag.

In de klas hebben we het er al over gehad en zijn we natuurlijk aan de knutsel geslagen voor onze geheime liefde. Niet iedereen heeft een geheime liefde, of wil het niet weten, maar er is altijd wel iemand die we heel lief vinden. Onze ouders, onze opa en oma, onze lieve broer of zus of misschien de buurman wel.

Wat we maken is nog een verrassing, want wie weet is het wel voor iemand die dit leest.

Fijne valentijnsdag!!!!!

valentijnsdag

 

Frietjes eten

Meester Wim trakteerde iedereen op frietjes. Natuurlijk geen echte. Dat wilde hij wel, maar dat kan gewoon niet met zoveel kinderen. Daarom kregen we allemaal een puntzakje met daarin chipsfrietjes. Het zag er allemaal heel echt uit. Kijk maar naar de foto's hieronder:

frietjes eten

frietjes eten 2

frietjes eten 3

frietjes eten 4

frietjes eten 5

frietjes eten 6

frietjes eten 7

frietjes eten 9

 

een paar leuke moppen (speciaal voor Tim)

"Joost, je hebt vandaag voor het eerst sinds maanden alle rekensommen goed. Hoe komt dat?"
"Mijn vader had deze keer geen tijd om me te helpen, meester!"

Jantje zit in de klas en zegt: "Broem, broem, broem". De juf zegt: "Als je dat nog één keer doet, dan ga je naar de gang". Even later zegt Jantje weer: "Broem, broem, broem". De juffrouw zegt: "Nou ga je naar de gang". Maar Jantje antwoordt: "Dat kan niet, juf, mijn benzine is op".

Petra, die nog steeds niet kan tellen, heeft strafwerk gekregen. Ze moet 100 keer schrijven: "ik kan niet tellen". Als ze de volgende dag op school komt kijk de juf het na. Ze zegt boos: "Petra, je hebt het maar 80 keer opgeschreven." Zegt Petra: "Ja maar juf, ik kan toch niet tellen?"

Jantje en Pietje komen in een snackbar. Ze bestellen twee hamburgers. Ze krijgen wel twee hamburgers, maar eentje is veel groter dan de andere. Zegt Jantje: "Kies jij maar eerst." Pietje pakt gelijk de grootste. "Nou ja," zegt Jantje, "je moet altijd de kleinste nemen." "Die had jij zeker gekozen als je als eerste mocht?", vraagt Pietje. "Ja, ik had de kleinste gekozen", antwoordt Jantje. "Nou, zeur dan niet," zegt Pietje, "die heb je nu toch?!"

Bij een zeer belangrijke voetbalwedstrijd stapt een jongetje van een jaar of acht het stadion binnen met een kaartje voor de overdekte tribune. De controleur kijkt hem verbaasd aan, en zegt: "Zo, zo, jongeman, dat is nogal wat. Je hebt zeker een rijke vader. Wat doet 'ie eigenlijk?" Het jongetje antwoordt: "Die zoekt zich nou rot naar zijn kaartje..."

toets aardrijkskunde

Nog even een tip: oefen ook eens aardrijkskunde bij de link geobas. Je komt dan bij een basisschool die zelf vragen heeft gemaakt bij de hoofdstukken. Maar ook met tekeningen erbij. Er zitten vaak vragen tussen die heel erg op de toetsvragen lijken. Probeer het maar eens, handig om ook eens op een andere manier te oefenen.

spelletjes

Jullie vragen allemaal om spelletjes op deze site. Maar helaas gaat dat niet gebeuren. Ik weet niet of dat kan en als het misschien kan, dan weet ik niet hoe dat moet. Er staan allemaal links op om te oefenen en spelen en iedereen kent vele spelletjessites waar dat wel kan. Onze site is alleen om te zien wat we doen in onze klas, hoe we dat doen en wat we daar allemaal van vinden.

 

Trefbal

 

gym

In de gymzaal hebben we een potje trefbal met achtervak en mat omhoog houden gedaan. Dat is letten op heel veel verschillende dingen. Waar is de bal, staat die mat nog overeind, kan ik nog een keer samenspelen in mijn team? Dat laatste is lastig. Want zelf iemand afgooien vinden we eigenlijk leuker. Toch is het vaak beter om samen te spelen. Blijven oefenen.

Klik op de foto voor nog een paar andere uit de gymzaal.
De meeste foto's waren niet geschikt voor onze site, veel te donker. Dat komt door de grootte van de gymzaal en de flits.

Advertenties

Zoals jullie hebben gezien staat er sinds kort een advertentie op de site. De webmaster deed alles tot nu toe gratis (de reden dat ik voor blogse heb gekozen). Ineens is er bij alle sites dus een advertentiekolom opgezet. Die kun je er zelf niet afhalen. De webmaster moet geld toeleggen op het gratis plaatsen van de weblogs. Velen met mij hebben aangegeven niet blij te zijn met de advertentie (als het niet anders kan, nou ja), maar ook niet blij met de plek waar deze wordt geplaatst.

Ik wacht nog even af wat er gaat gebeuren nu er zoveel mensen tegen zijn. Wie weet wordt het toch nog op een andere manier opgelost. Natuurlijk houd ik wel in de gaten wat voor soort advertenties er verschijnen. In het ergste geval zoek in een andere weblogsite waar deze problemen (nog) niet aan de orde zijn.

Hopen maar dat iedereen er snel overheen scrollt en het niet aanklikt.

Een dag later blijkt dat zoveel mensen bezwaar hebben gemaakt, dat de advertenties alweer verdwenen zijn. Dit is echter voorlopig gedaan. De webmaster vraagt iedereen die een weblog heeft om 99 euro te storten op zijn rekeningnummer om het advertentievrij te houden. Betaal je dit niet, dan komen de advertenties er weer gewoon op te staan. Ik hoop dat jullie/u allemaal begrijpen dat dit voor mij een te groot bedrag is om te storten, dus in de toekomst zullen de advertenties weer gewoon terug komen en zal ik me beraden of er andere mogelijkheden zijn.

Het is een feit, er staan advertenties op de site. De webmaster heeft het bedrag wel verlaagd, maar het is alsnog 50 euro. Dus, kijk er niet naar, sla het over en je hebt er geen last van. Het is niet anders.

Een ezelsbruggetje bij het woordpakket

Voor de u, de o, de a,
klinkt de c zoals de k,
voor de i, de ij, de e,
klinkt de c zoals de c (s).

Denk maar aan actief, locomotief (er staat een a of o voor. De c, klinkt dus als een k).
Denk maar aan centraal, citroen (er staat een e of een i voor. De c klinkt dus als een s).

 

De jarige jet Nienke

Meestal heb ik mijn fototoestel wel bij me en dat was natuurlijk nu met het project ook het geval. Dan moet er ook nog net iemand jarig zijn op zo'n dag. Ook dat was het geval. En ja, dan moet er natuurlijk wel een foto bij op de site.

Nienke had een prachtige verjaardagsmuts gekregen met vijf kaarsen die we vermenigvuldigen met 2 om op haar leeftijd uit te komen. Ze is dus TIEN jaar geworden. En een mooie verjaardagsbloem in haar hand, hieperdepiep gefeliciflapstaart!

nienke

nieuwsbrief ontvangen?

Even een reactie op het berichtje van Emmy. Als je de nieuwsbrief wilt ontvangen, dan moet je je emailadres opgeven. Je krijgt dan een email met een link waar je op moet klikken. Hierna is je emailadres geactiveerd en krijg je steeds de nieuwe nieuwsbrief.

 

Kinderboekenweek 2006

logo

Van 4 t/m 14 oktober is het kinderboekenweek.
Dat betekent dat we hier op school veel aandacht aan gaan schenken, maar ook dat bij de bibliotheek en in de boekhandel alles zal draaien om het thema van de kinderboekenweek:

De leeuw is los!

Alle boeken over dieren en verhalen over dieren zijn belangrijk.
En natuurlijk gaan we ook nog knutsel-de-frutselen over dieren.

 

Nieuwsbrief

nieuwsbrief

De tweede nieuwsbrief is verstuurd.
Nog niet aangemeld en wil je wel graag de nieuwsbrief ontvangen:
 Schrijf je in en activeer via de mail die je krijgt na aanmelding.

Een paar leuke tongbrekers

De koetsier poetst de postkoets met postkoetspoets.

Knappe kappers kappen knap, maar de knecht van de knappe kapper kapt nog knapper dan de knappe kapper kappen kan.

Jeukt jouw jeukende neus ook zoals mijn jeukende neus jeukt?

Er reed een snip over 't schip. Die sneed met zijn bek 't spek van 't spit. Wie zag er ooit een snip schrijden en met zijn bek 't spek van 't spit snijden, zoals deze snip deed, die over het schip schreed en met zijn bek 't spek van 't spit sneed.

Als achter vliegensvlug vliegende vliegensvlugge vliegen vliegensvlug vliegende vliegensvlugge vliegen vliegen vliegen vliegen vliegensvlug vliegende vliegensvlugge vliegen vliegensvlug vliegende vliegensvlugge vliegen achterna.

Brievenbus

brievenbus
In de klas staat een web-log brievenbus waar je al je leuke moppen, verhalen, tongbrekers, sportverslagen en wat je nog meer leuk vindt in kunt doen. Iedere vrijdag wordt de brievenbus geleegd en wordt bekeken en gelezen wat er in zit. En daarna kun je op de site je eigen bijdrage terug zien. Is dat even gaaf?

De eerste woensdag...

Tjonge, wat een dag. De eerste woensdag met juf Irene. Van juf Jolanda hadden jullie alle nieuwe dingen en alle regels al gehoord en vandaag de eerste keer gymnastiek.

Dat dachten we! Want eerst was er natuurlijk de luizencontrole. Hierdoor was er geen tijd meer om te gymen. Dus nog maar even snel een extra kwartiertje buiten spelen. Tenslotte moeten we wel goed in beweging blijven.

 

Fronsen       Verbaasd      Verzegeld
Lees verder...