Filmposters van Scipio

De werkstukken zijn af!!!!! Joepie.

Omdat natuurlijk niet iedereen precies tegelijk klaar was, hebben we tussendoor geknutseld aan de posters van de film: De dievenbende van Scipio. En leuk dat ze worden! Ze zijn alleen veel te groot om allemaal ergens neer te leggen, vandaar dat er alvast een aantal zijn opgehangen. Dat wordt een leuk bioscoopfeestje.

dievenbende       poster

poster         poster

Nu wil natuurlijk iedereen die film zien.

 

De dievenbende van Scipio

Bijna hebben we dat dikke leesboek uit. En spannend dat het is! Een prachtig verhaal over twee broertjes die in Venetië op zoek gaan naar de verhalen van hun moeder. Maar die vreselijke oom en tante Hartlieb zitten ze op de hielen. Ze willen alleen de kleinste van de twee, maar de oudere broer hoeven ze niet.

De weesjongens komen Scipio tegen en zo worden ze opgenomen in een groep kinderen die in een verlaten bioscoop wonen, de dievenbende van Scipio.

Allerlei spannende dingen beleven ze met Mosca, Riccio en Wesp. Maar ook met Isa Spavento en Victor Getz. En niet te verteten Barbarossa en de Conte.

De juf heeft in Duitsland de film gekocht (Nederlands ondertiteld) en die gaan we kijken als het boek helemaal uit is.
Met handvaardigheid zijn we filmposters aan het maken. Daarna gaan we op een vrijdagmiddag de klas veranderen in een bioscoop met popcorn, posters en een hele mooie film.

poster maken

poster maken

poster maken

paas-knutsel-de-frutsel

Natuurlijk hoort er ook een leuke paasknutsel bij. Dus gingen we allemaal aan de slag. Sommigen moesten het vlechtei nog afmaken, de kleine poster van "Ik ben, ik ben, ik ben" moest met de laatste tekening afgemaakt worden. En natuurlijk het placemat om van te eten. Als laatste maakten we allemaal een narcisdoosje op een cd'tje. Dat werd beplakt met kuikentjes, bloemetjes en andere frutseltjes. In het bakje kwam een lekker spekkie en een paar paaseitjes.

knutselen

knutselen

knutselen

knutselen

knutselen

kleuren

kleuren

kleuren

knutselen

knutselen

knutselen

 

Knutsel-de-paasei-vlecht-frutsel

Een paasei vlechten. Het ziet er zo makkelijk uit, maar het is toch wel iets moeilijker dan je denkt. Vandaag had de juf geen stem, die was snipperdesnip verkouden. Vandaar dat we een keer niet gegymd hebben, maar een knutsel verder gingen maken of een nieuwe gingen beginnen. De laatste groep maakt het a.s. woensdag bij juf Jolanda af. De eerste hangen al aan de muur.

paasei vlechten

paasei vlechten

paasei vlechten

paasei vlechten

paasei vlechten

paasei vlechten

paasei vlechten

 

Knutsel de kippen en hanen frutsel

Natuurlijk hebben we ook nog gewoon handvaardigheid. De helft van de klas bij meester Peter. Daar worden stempels gemaakt van sisaltouw en later afgedrukt op papier. Maar in de klas maken we kippen en hanen van vilt. Niet echt moeilijk, dachten we, maar dat viel toch een beetje tegen. Maar het resultaat is wel heel erg leuk geworden. Kijk maar eens mee.......

kippen

kippen

 

Knutsel de krokus frutsel

De krokus is terug te vinden in het grote vouwboek deel 3 van Thea van Mierlo. Met natuurlijk nog vele andere leuke vouwsels.

Op woensdag hadden we geen arbeid naar keuze, omdat de juffen van de onderbouw een studiedag hadden. Natuurlijk gaan we dan niet werken, dus hadden we weer geluk met een knutsel. Het was zulk mooi weer dat we allemaal krokussen hebben gevouwen. Een mooi bolletje er onder en daarna leuk afmaken met gras. Een vrolijk gezicht aan de muur. Lekker voorjaar!

 

vouwen

krokussen vouwen

De krokus is terug te vinden in het grote vouwboek deel 3 van Thea van Mierlo. Met natuurlijk nog vele andere leuke vouwsels.

 

krokussen

Knutsel de schapen frutsel

Een half uurtje over op vrijdagmiddag, omdat we zo hard gewerkt hebben. De dagtaak en de weektaak allemaal af, dus even lekker knutselen. Iets makkelijks dat snel klaar is en leuk staat in de klas. Dus maken we dubbele schaapjes. Een beetje in de kleuren van het voorjaar. Een vrolijk hoekje in de klas.

schaapjes

schaapjes

Knutsel de kippen frutsel

kippen knutselen

Kippen knutselen naar een voorbeeld uit de winkel. Met karton maken we eerst een sjabloon van een kip of een haan. Dan maken we van vilt een voor en achterkant. (Weer met paperclips 3 lagen op elkaar doen en huppekee, alles past.)

kippen knutselen

Als de onderdelen zijn uitgeknipt, gaan we de kleine onderdelen van de kop uit de juiste kleur vilt knippen. Een vleugel er op en de kip is bijna klaar. Voglende keer maken we het af door er een onderzetter onder te maken en de kip daar op te plakken. Die zetten we dan allemaal op het randje in de klas.

Gezellig dat het wordt!!! 

kippen knutselen

Knutsel de scrapbook frutsel

Hier nog wat foto's waarbij iedereen hard aan de slag is om de scrapbbokbladzijde te maken voor het grote album.

scrapbbok 1

scrapbbok 2

 scrapbook 3

Kijk bij lees verder voor nog een paar foto's

 

Lees verder...

Scrapbooken

Wat een geweldige middag. Aan de slag met scrapbooken. De moeder van Myrthe, de moeder van Tim en de moeder van Emmy kwamen een handje helpen. Er waren veel spulletjes meegenomen waarmee we aan de slag konden. En natuurlijk allemaal foto's. En de eindresultaten waren verbluffend.

Hieronder een link naar het fotoalbum. Van iedere bladzijde heb ik een foto gemaakt, zodat iedereen kan meegenieten van al dit moois.

scrapbbok bladzijde
Klik op de foto om naar het album te gaan met alle Scrapbookbladzijden.

Ecoline

knutsel de frutsel

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan van het ecoline verven.  We hebben vorige week met blauw, geel, wit en geel wascokrijt een teknening gemaakt van het vrouwtje in het bos bij wie haar ketting kapot gaat. De kaboutertjes leggen de parels netjes bij elkaar.

Vandaag hebben we met gele ecoline de hele tekening volgekleurd. Overal overheen. Het blauwe papier waarop we de tekening hebben gemaakt, wordt groen. Ook alle kleuren wasco lijken nu groener. We hebben op deze manier gewerkt met allerlei verschillende nuances in groen. Het leek wel toveren!

Een prachtige tekening

In het bos loopt een vrouwtje. Op zoek naar beukenootjes en kastanjes. Maar....ze blijft met haar prachtige ketting hangen achter een tak. De ketting breekt en alle kralen rollen weg. Het vrouwtje weet eerst niet waar ze zoeken moet. Er zitten kleine kaboutertjes tussen de blaadjes en die vinden het erg zielig voor haar. Zonder dat die piepkleine kaboutertjes gezien worden, leggen ze alle kralen bij elkaar. Het vrouwtje snapt er niets van en vraagt zich zelfs af of het kaboutertjes geweest zijn. Maar daar gelooft ze zelf niet in.

In het kort is dit een gedicht van Ron Schröder en Marianne Busser uit de "Vier kleine kabourtjes". Hierin staan allemaal gedichtjes en versjes over de vier seizoenen en de vier kaboutertjes.

tekenen

Klik op de foto en je gaat vanzelf naar het fotoalbum met meer foto's van de klas aan het werk, in dit geval aan het tekenen.

een aantal kunstwerken

kw

 

Zelf kunstig bezig zijn

En toen waren we zelf aan de beurt. Eerst in je hoofd een idee krijgen van wat je wilt maken. Daarna proberen het op papier te zetten en vervolgens echt maken. We mochten allemaal drie materialen gebruiken. Net als Hans Rikken. De meesten kozen voor klei met twee andere materialen erbij.

Juf Hester van Parkexpressie had zoveel leuke spullen bij zich dat we bijna niet konden kiezen. Iedereen ging hard aan de slag en na ruim anderhalf uur werden de kunstwerken goed zichtbaar. De resultaten zijn verbluffend en we hebben dan ook achter in de klas een expositieruimte gemaakt. Iedereen heeft zijn of haar werk een titel gegeven. Dat maakt het echt af.

 

Knutsel "de leeuw is los" frutsel

Vandaag hebben we een start gemaakt met een knutsel die in het teken staat van de kinderboekenweek. Alle klassen hebben als opdracht gekregen om een leeuwenkop te maken. Die moeten dinsdag klaar zijn. Iedere klas verzint zelf hoe de kop wordt gemaakt. In onze klas maken we een kop van tijdschriftenpapier waaruit we stukken scheuren. Op deze stukken moeten wel af en toe ook letters staan. Goed zoeken naar kleuren die passen bij een leeuw. Het wordt op die manier een collage van een leeuwenkop.

leeuw

 leeuw 2

Hoe het kan, kan het. Maar iedere keer als we lekker gaan knutselen, staat ineens iedereen.

Dat is veel lekkerder, aldus de kinderen.

leeuw 4

 leeuw 5

 

De foetsiemannetjes

Vandaag hebben we hard gewerkt aan de foetsiemannetjes en ze zijn allemaal klaar. Ieder heeft een eigen kleur gekozen en de klas ziet er erg gezellig uit. Ze hangen allemaal op het raam naar de gang.

f 1

f 2

Lees verder...

knutsel-de-schoolbord-frutsel

 Vandaag hebben we de ouderwetse schoolbordjes afgemaakt. Om een zwart A4'tje hebben we met ribbelkarton een rand gemaakt die er "in verstek" omheen moest. Nou, dat viel niet mee. Af en toe hebben we een klein beetje gesmokkeld, maar dat was niet zo erg.

Aan het schoolbordje kwam een nepkrijtje te hangen (van een stukje wit opgerold papier) en een nepsponsje (van een stukje bij elkaar gebonden stof). Net als vroeger. Daarna hebben we allemaal iets op het schoolbordje geschreven met wit potlood of gelpen.

Het resultaat mag er zijn.

Daarna hebben we de voorbereidingen getroffen voor de knutsel van volgende week. Dan gaan we "foetsiemannetjes" maken. Hoe? Dat zien jullie volgende week. Daar hebben we een klein doosje voor nodig. Een leeg lucifersdoosje, een leeg medicijnendoosje, een leeg hagelslagdoosje (zo ééntje voor één boterham) of een ander klein leeg doosje. Het maakt niet uit waarvan. Als het maar niet te groot is. Vandaag hebben we alvast snippers gemaakt in één kleur, gescheurd uit allemaal verschillende tijdschriften.

Voor meer foto's van deze leuke knutsel, klik op "lees verder"

Lees verder...